Džonson u Trampa veruje: Na obostrano zadovoljstvo

Britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson siguran je da bi Velika Britanija i SAD mogle da zaključe sporazum o slobodnoj trgovini u obostranom interesu.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.01.2017.

10:01

Džonson u Trampa veruje: Na obostrano zadovoljstvo
Foto: Gettyimages

Džonson navodi da je uveren da bi se to moglo desiti nakon što se novoizabrani američki predsednik Donald Tramp bude pozitivno izrazio o tome.

"Jako je dobra vest da SAD žele da naprave dobar sporazum o slobodnoj trgovini sa nama i žele da to učine vrlo brzo, i sjajno je da se to čuje od novoizabranog predsednika Donalda Trampa", rekao je DŽonson novinarima po dolasku u Brisel na sastanak ministara spoljnih poslova EU, javlja agencija Rojters.

"Jasno je da to mora da bude dogovor koji će u najvećoj mogućoj meri odgovarati interesima dve strane, i nemam nikakve sumnje da će takav i biti".

Tramp je u jednom novinskom intervjuu, objavljenom minulog vikenda, pozdravio britansku odluku za napuštanje EU, ocenjujući da će taj potez otvoriti mogućnosti zemlji da sklapa bilateralne trgovinske sporazume, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: