"Srbija je najbolja destinacija u srcu Evrope"

Predsednikom Mahindra grupe Anand Mahindra izjavio je da indijski investitori traže političku stabilnost i sigurno tržište, a da Srbija ispunjava oba uslova.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 13.01.2017.

09:13

Foto: Vlada Srbije

"Srbija je veoma interesantno tržište za mene i najbolje locirana destinacija u srcu Evrope", rekao je Mahindra u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tema razgovora bila je i namenska industrija i električni automobili, koje kompanija Mahindra proizvodi, ali i izvoz srpske maline i drugih prehrambenih proizvoda iz Srbije u Indiju.

Članovi Kluba Mahindra, koji je, takođe, deo Mahindra grupe, žele da dođu u Srbiju i da istraže mogućnosti širenja kluba za svoje članove, što bi dovelo veliki broj indijskih turista u Srbiju, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Premijer Vučić je kazao da će Srbija indijskim investitorima ponuditi bolje uslove za ulaganje od drugih i pozvao ih da investiraju.

Mahindra grupa je indijska multinacionalna kompanija sa sedištem u Mumbaiju i spada u grupu dvadesetak najvećih indijskih kompanija.

Ta kompanija je ključni proizvodjač vozila za različite namene.

Kompanija posluje u više od 100 zemalja širom sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, automobilske industrije, proizvodnje gradjevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamcionih tehnologija, hotelijerstva, nekretnina.

Ima više od 200.000 zaposlenih i ukupne prihode od 17,8 milijardi dolara.

Mahindra je najveći proizvođač traktora u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: