Vučić: Iznenađen načinom na koji smo razgovarali

Srbija je širom otvorila vrata za investicije iz Indije i time stvorila mogućnost za zapošljavanje velikog broja ljudi, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.01.2017.

17:57

Vučić: Iznenađen načinom na koji smo razgovarali
Foto: Tanjug

Vučić je u izjavi novinarima, posle sastanka sa predsednikom Mahindra grupe Anandom Mahindrom, rekao da je Mahindra, čiju delegaciju je činio tim stručnjaka iz IT sektora, odbrambene industrije, poljoprivrede i ostalih oblasti, pokazao izuzetnu zainteresovanost za privredni potencijal Srbije.

Izvanredno su se spremili za razgovor i znali su sve o našim potencijalima. Uskoro ih očekujemo u Srbiji, kao i to da naši ljudi odu u Indiju“, rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je sa indijskom delegacijom razgovarao o brojnim oblastima, da ima mnogo dobrih stvari, ali da će javnosti saopštiti tek kada budu završeni određeni dogovori.

Ali mislim da smo širom otvorili vrata jednoj od tri najveće indijske multinacionalne kompanije. Mislim i da imamo dobru mogućnost za zapošljavanje velikog broja ljudi”, ocenio je Vučić.

Objašnjavajući da Indija jednom godišnje održava konferenciju najboljih menadžera iz te zemlje, a koja će ove godine biti u Finskoj, Vučić je istakao da je iskoristio tu činjenicu kako bi ih pozvao da svoj sastanak održe u Srbiji.

Mislim i da je Mahindra bio zadovoljan i iznenađen načinom na koji smo razgovarali. Rekao sam mu, koje god uslove da mu neko ponudi, da ćemo mi ponuditi bolje, i mislim da poštenije ne može da bude”, rekao je Vučić.

Predsednik vlade je naglasio i da je indijske biznismene veoma privukla činjenica da Srbija ima mogućnost izvoza na više različitih tržišta širom sveta, i poručio da će naša zemlja ostati na evropskom putu, ali i održavati dobre odnose sa Ruskom Federacijom i ostalim državama.

Mi ćemo čuvati tu poziciju, zbog koje smo neretko kritikovani i u sopstvenoj zemlji. Čuvaćemo je po svaku cenu, jer nam ona donosi mnogo u odnosu na mnoge druge zemlje. I zato sam siguran da ćemo brže napredovati”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da zato Srbija treba da bude “hab” (čvorište) koji će da privlači sve sa istoka i zapada u našu zemlju.

Prognoza Svetske banke je da će Srbija ostvariti rast ove godine ostvariti rast od 2,8 odsto, a 3,5 za naredne dve. Ako uspemo da to pomerimo za 0,5 ili 0,7 odsto više, postaćemo jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi. To je za nas dostižno, uz ovakvu podršku i saradnju sa našim prijateljima iz Indije i drugih zemalja”, rekao je Vučić.

Mahindra grupa je indijska multinacionalna kompanija sa sedištem u Mumbaiju i spada u grupu dvadesetak najvećih indijskih kompanija.

Ta kompanija je ključni proizvođač vozila za različite namene.

Kompanija danas posluje u više od 100 zemalja širom sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, automobilske industrije, proizvodnje građevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamcionih tehnologija, hotelijerstva, nekretnina.

Ima više od 200.000 zaposlenih i ukupne prihode od 17,8 milijardi dolara.

Mahindra je danas najveći proizvođač traktora u svetu.

Premijer Vučić danas završava posetu Indiji susretom i radnim ručkom sa članovima naučno-istraživačke organizacije "Gateway house", koja se bavi međunarodnom politikom i globalnim pitanjima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: