Srbija i Indija zajedno do turista i IT kompanija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao s eu Mumbaju sa glavnim ministrom države Maharastra Devendrom Fadnavisom.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

11:36

Srbija i Indija zajedno do turista i IT kompanija
Foto: Tanjug

Razgovori su vođeni o boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede, preradi semena i drugim tehnologijama za preradu hrane, ali i privlačenju većeg broja indijskih investitora u Srbiju, kao i formiranju zajedničkih timova koji bi na tome radili.

Tema razgovora bile su i zajedničke kompanije u sektoru informacionih tehnologija.

Premijer je, kako je saopšteno, istakao da bi bilo veoma važno raditi na uzajamnoj promociji Srbije i Indije, kao turističkih destinacija, saopšteno je iz kabineta.

"Ovo će biti novi zamah u našoj saradnji, naročito u oblasti poljoprivrede", rekao je glavni ministar Fadnavis i naglasio da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Indiju velika mogućnost za srpske kompanije.

Vučić i Fdnavis dogovorili su formiranje zajedničkih timova, koji će istražiti sve mogućnosti saradnje Srbije i Maharastre, desete najmnogoljudnije države na svetu.

Premijer je, takođe, pozvao glavnog ministra Fadnavisa da sa delegacijom indijskih privrednika poseti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: