Tramp sad ucenjuje GM: Ili ševrolet ili porez

Novoizabrani predsednik Donald Tramp zapretio je Dženeral motorsu da prestane sa proizvodnjom ševrolet kruza u Meksiku ili da se suoči sa porezima.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2017.

19:12

Tramp sad ucenjuje GM: Ili ševrolet ili porez
(Foto: Getty images)

“Dženeral motors uvozi automobile iz Meksika u SAD, i to bez carine. Ili neka prestanu, ili neka plate ovde veliki porez”, rekao je Tramp.

Dženeral motors se oglasio saopštenjem u kom navodi da najveći broj kompaktnih ševroleta kruz proizvodi u Lordstaunu, u američkoj državi Ohajo.

“Sedan” je uglavnom namenjen inostranim tržištima, kažu iz GM i dodaju da su prodali oko 16.000 ševrolet kruza u SAD, a da je bilo samo oko 1. 600 automobila iz Meksika.

Kompanija zapošljava oko 100.000 ljudi u SAD i 15.000 u Meksiku.

Tramp je nekoliko puta pretio već proizvođačima automobila da namerava da uvede porez od 35 odsto ako uvoze automobile i prodaju na tržištu SAD.

Ceh je već platio Ford koji je obećao Trampu da odustaje od svoje nove farbike u Meksiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: