Rusi spremili 310 mil € za Turiski tok

Odbor direktora ruske gasne kompanije Gasprom odobrio je kredit kompaniji Saut strim transport B. V. u iznosu od 310 miliona evra na period od 3,5 godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 30.12.2016.

15:49

Rusi spremili 310 mil € za Turiski tok
(Foto: Thinkstock.com)

Kredit je namenjen za finansiranje izgradnje gasovoda Turski tok, saopštio je danas Gasprom.

"Kompanija Saut strim transport će iskoristiti sredstva dobijena od Gasproma za finansiranje troškova projekta Turski tok, kao i za plaćanja po osnovu ugovora za snabdevanje cevnih proizvoda i opreme, za izvodjenje gradjevinskih radova, ugovora za kupovinu robe i ulsuga, kao i za opšte administrativne troškove", navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija Tas s.

Ruske vlasti su u decembru 2014. godine najavile izgradnju Turskog toka umesto prvobitno planiranog Južnog toka. Najpre je planirano da kopneni deo Turskog toka ima četiri kraka, od kojih bi svaki bio kapaciteta od 15,75 milijardi kubnih metara.

Pregovori o tom projektu su kasnije, medjutim, obustavljeni zbog krize u bilateralnim odnosima Ankare i Moskve.

Posle pregovora izmedju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i ruskog predsednika Vladimira Putina u avgustu ove godine, odlučeno je da se radovi na projektu obnove i uspostavi radna grupa.

Gasovodom Turski tok bi se ruski gas dopremao ispod Crnog mora do evropskog dela Turske i dalje do granice sa Grčkom, a vrednost projekta je procenjena na 11,4 milijarde evra, prenosi Tas s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: