"Er Srbija-najbrži oporavak u istoriji avijacije"

Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad eviejšen grupe, pohvalio je energiju, mladost radne snage i podršku srpskih partnera.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2016.

15:16

Foto: Tangosix

Hogan je održao uvodno izlaganje na prvom Vazduhoplovnom samitu Jugoistočne Evrope (SEAS), u organizaciji Tango siks ivents. Pored njega, reč je imao i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

“Strateško partnerstvo između avio-kompanija Er Srbija i Etihad ervejz - zasnovano na pretpostavci da je moćna nacionalna avio-kompanija veoma značajna za trgovinsku razmenu, turizam i ekonomski razvoj – to je izuzetan poduhvat i lično sam veoma ponosan na našu saradnju. Radna snaga u Srbiji je bez premca, a naši partneri iz Etihada su to prepoznali, pa je otvoreno 600 novih radnih mesta u Er Srbiji i dodatnih 300 pri Etihadu, u Abu Dabiju", rekao je Mali.

Govoreći o tome zašto strategija partnerstva kroz sticanje manjinskih udela u avio-kompanijama funkcioniše i omogućuje ostvarenje sinergije u saradnji Etihad ervejza i njegovih partnera, Hogan se osvrnuo na razvoj Er Srbije i naglasio da je to najbrži oporavak jedne avio-kompanije u istoriji: "Sa 20 letelica, 500 nedeljnih letova i 2,5 miliona putnika tokom prošle godine, Er Srbija je zauzela vodeću poziciju među malim avio-kompanijama u Evropi. Ove godine smo dostigli stratešku prekretnicu i postali jedina avio-kompanija iz Jugoistočne Evrope koja leti u SAD. Što je još značajnije, Er Srbija je profitabilna i donosi sve veće prihode putem razvoja dolaznog turizma.”

Tokom svog učešća na panelu posvećenom budućnosti vazduhoplovstva u regionu Centralne i Istočne Evrope, Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, i Mihalis Kuveliotis, finansijski direktor Ejžijan erlajnsa, su naglasili značaj kod-šer saradnje i prilagođavanja brzim promenama u ovoj oblasti. Među ključnim momentima u razvoju Er Srbije, Dane Kondić je istakao uvođenje direktnih letova do Njujorka, na kojima je od 23. juna 2016. godine prevezeno više od 60.000 gostiju:

"To je vrlo dobar rezultat i veoma nam je drago što smo ovu liniju uspostavili u pravom trenutku. Er Srbija je srećna što ima partnera kao što je Etihad ervejz, koji je posvećen i usmeren na rezultate. Prednosti sinergije koju ostvarujemo su veoma opipljive i vidljive u oblasti obuke, održavanja letelica, kontrole troškova i izvrsnosti usluge koju smo u mogućnosti da ponudimo našim gostima svakoga dana,“ zaključio je Kondić.

Vazduhoplovni Samit jugoistočne Evrope održava se u Beogradu 13. i 14. decembra 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: