Sud: Epl nije smeo da proda polovan telefon

Sud u Danskoj je presudio da je Epl prekršio zakon o zaštiti potrošača kada je kupcu čiji novi "ajfon" nije radio, zamenio telefonom s polovnim delovima.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 09.12.2016.

17:26

Sud: Epl nije smeo da proda polovan telefon
(Foto: Getty images)

Sud je presudio da je potrošač Dejvid Lusgard "imao legitimna očekivanja" da će dobiti nov telefon, a aparat koji je dobio u zamenu "ne može se kvalifikovati kao potpuno nov".

Po danskom zakonu, svaki pokvareni uređaj koji ne može da se popravi, proizvođači moraju da zamene novim proizvodom ili da kupcu vrate novac.

Tročlano sudsko veće u Kopenhagenu je presudilo da je Lusgard, pole nekoliko pritužbi kompaniji zbog problema sa "ajfonom 4" koji je kupio u junu 2011. godine, imao pravo da poništi kupovinu i da mu se vrati novac.

On je rekao da je presuda "sjajna" jer "Epl" mora da poštuje danske zakone.

"Da nisam insistirao na svojim pravima, oni bi nastavili da krše tgovinski zakon", ocenio je Lusgard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: