Mekdonalds šokirao: Dok svi beže on ipak hrli

Američki lanac Mekdonalds saopštio je da će svoje poresko sedište za najveći deo poslovanja koje se odvija van SAD, preseliti u Britaniju iz Luksemburga.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

17:31

Mekdonalds šokirao: Dok svi beže on ipak hrli
Foto: Getty images

Ovakva odluka dolazi nakon što je Evropska komisija otvorila istragu povodom poreskih povlastica koje je ta kompanija dobila od Luksemburga.

Kako izveštava agencija "Blumberg", Mekdonalds će osnovati novu holding kompaniju sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja je u junu odlučila da napusti Evropsku uniju.

Nova kompanija biće zadužena za prikupljanje franšiznih naknada van SAD i ostvareni profit će biti oporezovan u skladu sa britanskim korporativnim porezima, saopsteno je iz te kompanije.

EU je otvorila istragu povodom poreskih aranžmana Mekdonaldsa i Luksemburga, nakon što je otkriveno da je ta kompanija pregovorala o još nižim poreskim stopama sa tom zemljom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: