Nije dovoljno, mora još da se štedi

Druga najveća švajcarska banka, Kredi Svis pojačava rezanje rashoda pošto turbulencije na tržištu podrivaju poslovne rezultate odeljenja za upravljanje imovinom

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

08:58

Nije dovoljno, mora još da se štedi
Foto: Thinkstock

Banka je navela da sada planira da uštedi 4,2 milijarde švajcarskih franaka (3,8 milijardi evra) do kraja 2018, u odnosu na ranije ciljani nivo od 3,8 milijardi franaka, prenosi agencija AFP.

Takođe je najavila rezanje operativnih troškova na 17 milijardi švajcarskih franaka do 2018. godine, umesto na 18 milijardi kako je ranije bilo planirano.

U Kredi Svisu se sprovodi program masivnog smanjenja troškova od kako je na čelo banke u oktobru prošle godine došao Tidjan Tijam, bivši menadžer u jednoj osiguravajućoj kući. Programom se reorganizuje struktura poslovanja, okretanjem od rizičnog investicionog bankarstva na upravljanje imovinom.

Međutim, banka je snizila ciljani profit odeljenja za upravljanje imovinom navodeći kao razlog "velike promene u tržišnom okruženju i političkim izgledima, koje negativno utiču na tržišno-zavisan deo naših ciljeva".

Banka sada očekuje da će njeno međunarodno odeljenje za upravljanje imovinom zaraditi 1,8 milijardi švajcarskih franaka u 2018, u odnosu na raniji cilj od 2,1 milijardi, zbog nižih provizija u toj delatnosti.

Ciljani profit organizacionog dela zaduženog za azijsko-pacifički region smanjen je na 1,6 milijardi franaka sa 2,1 milijarde, ali uglavnom zbog očekivane slabije aktivnost u sektoru investicionog bankarstva, a ne u upravljanju imovinom.

Kredi Svis planira da da veći značaj rastućim tržištima u Azijjsko-pacifičkom pojasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: