Erdgan moli: Otarasite se EUR - zanimljive nagrade

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u poslednjih desetak dana koristi svaku priliku da zamoli turske državljane da prodaju dolare za lire.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

12:40

Erdgan moli: Otarasite se EUR - zanimljive nagrade
Foto: Getty images

"Oni koji ispod madraca drže dolare ili druge strane valute trebaju da ih zamene za lire ili zlato", ponovio je Erdogan.

Lira je u poslednjih nekoliko meseci doživela jedan od najvećih padova u odnosu na druge valute, a posebno na dolar.

Erdoganove molbe, ili pritiske, ozbiljno shvataju i državne institucije. Tako je berza u Bursi sve svoje zalihe novca prodala za lire, a sličan primer sledile su i druge institucije.

Pojedini vlasnici kafića nude besplatan ajran ili drugi napitak onima koji dokažu da su strane valute zamenili za lire.

Univerzitet u provinciji Van obećao je da će nazvati svoj amfiteatar po osobi koja dokaže da je zamenila najmanje 500.000 evra za lire, prenosi turski list Hurriyet.

Međutim, najoriginalniju nagradu smislio je jedan kamenorezac koji je onima koji zamene stranu valutu za lire ponudio besplatne nadgrobne spomenike u vrednosti do 750 lira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: