Izdala ih Evropa i SAD, ali zato Azija...

Američki trgovac draguljima i luksuznim nakitom Tifani saopštio je da je povećao profit u trećem kvartalu za 4,5 odsto zahvaljujući rastu prodaje u Aziji.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.12.2016.

12:22

Izdala ih Evropa i SAD, ali zato Azija...
Foto: Thinkstock, ilustracija

Ovaj rast nadoknadio je slab rezultat u SAD i Evropi.

Vrednost akcije kompanije je skočila za više od 6 odsto u trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze, izveštava agencija AP.

Dobit svetski poznate juvelirnice porasla je na 95,1 milion dolara, ili za 76 centi po akciji. Prodaja je povećana za 1,2 procenta, na 949,3 miliona dolara.

Rezultat je nadmašio očekivanja na Volstritu, a 10 analitičara, koji su učestvovali u anketi kompanije Zeks Investment Riserč, u proseku su predviđali dobit od 67 centi po akciji, dok je šest analitičara očekivalo prihod od 923,2 miliona dolara.

U regionu Amerike, ukupna prodaja je opala za 2,0 odsto na 417 miliona dolara, zbog mlake potrošnje američkih kupaca.

Ukupna prodaja u azijsko-pacifičkom regionu je, pak, skočila za 4,0 procenta na 247 miliona dolara, uz snažan rast u Kini, dok je u Evropi registrovan najviši procenat pada, za 10 posto na 104 miliona dolara. Prodaja u ostalim delovima sveta je povećana za 18 odsto na 31 milion dolara.

Što se tiče perspektiva, kompanija sa sedištem u Njujorku očekuje pad prodaje i profita na nivou cele godine, pošto se i dalje suočava s teškim uslovima na tržištu.

Akcije Tifanija su porasle za 5,11 dolara, odnosno za 6,5 posto na 83,25 dolara u elektronskom trgovanju, oko dva sata pre zvaničnog otvaranja berze.

Vrednost akcija kompanije je od početka godine ojačala za nešto više od 2,0 procenta, dok je indeks "Standard & Poor 500" porastao za otprilike 8,0 odsto, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: