Upozorenje: Uništićete najpoznatiji parfem

Francuska kuća visoke mode Šanel upozorila je da planirana izgradnja železničke linije preko polja cveća oko Grasa može ugroziti pravljenje mirisa “Šanel pet”.

Svet

Izvor: Capital.ba

Nedelja, 04.12.2016.

09:40

Upozorenje: Uništićete najpoznatiji parfem
Foto: Thinkstock

Voz preko polja cveća, Grase, poznate oblasti za proizvodnju parfema na jugu Francuske, može ugroziti pravljenje čuvenog mirisa Šanelovog parfema, upozorila je ova kompanija.

Francuska železnica planira da izgradi spornu brzu prugu i vijadukt da bi smanjila zagušenje saobraćaja između gradova na francuskoj rivijeri, jednoj od najposećenijih oblasti u Evropi.

Železnica je navela u saopštenju da se u tom regionu nalaze tri najveća francuska grada i “da ta oblast ne može da ostane izolovana u sve povezanijem evropskom prostoru”.

Međutim proizvođač Šanel parfema protestuje i u objavljenom saopštenju navodi da bi planovi za izgradnju pruge ugrozili proizvodnju njihovih najpoznatijih mirisa.

Izgradnja vijadukta i stalni prolaz brzih vozova iznad polja cveća primoralo bi Šanel da prestane da podržava svoje aktivnost u regionu, navodi se u saopštenju koje se odnosi na Gras, jedno od najpoznatijih svetskih lokacija za proizvodnju parfema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: