Zaštita Trampa košta Njujork milion dolara dnevno

Dva člana njujorškog gradskog veća pozvala su Donalda Trampa da obezbedi sredstva iz federalne kase kako bi gradu nadoknadio troškove od milion dolara dnevno

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 03.12.2016.

10:12

Zaštita Trampa košta Njujork milion dolara dnevno
(Foto: Getty images)

Toliko zapravo košta zaštita njega lično i njegove porodice u njihovom domu u Trampovoj kuli u Petoj aveniji na Menhetnu.

U onlajn peticiji koja je pokrenuta, predsednica njujorškog gradskog veća Melisa Mark Viverito i član veća Den Garodnik naveli su da bi troškove Trampovog obezbeđenja trebalo da snosi federalna vlada, a ne grad, prenosi Rojters.

"Tražimo od vas da obezbedite potrebna federalna sredstva kako biste Njujorku nadoknadili sve troškove vaše lične zašte i zaštite vaše porodice, kako pre tako i posle vaše inauguracije za predsednika SAD", stoji u peticiji.

Garodnik je rekao da "Trampova zaštita ne sme da bude nauštrb njujorških poreskih obveznika".

Predstavnik njujorškog gradskog veća rekao je da veće nije dobilo odgovor od Trampovog tima o peticiji, koju je do petka uveče potpisalo više od 500 pristalica.

Otkako je Tramp odneo pobedu na predsedničkim izborima 8. novembra, njujorška policija je pojačala zaštitu novog predsednika i njegove porodice u njihovom domu u centru "Velike jabuke".

Policija je postavila rampe i bezbednosne punktove u luksuznom neboderu, u kojem se nalazi i sedište Trampovog tima za tranziciju dok se on priprema za inauguraciju 20. januara 2017.

Gradski zvaničnici su ocenili da njegovo obezbeđenje košta više od milion dolara dnevno, a da bi iznelo najmanje milijardu dolara do kraja njegovog četvorogodišnjeg mandata, zaključuje se u peticiji.

I gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izrazio je prošlog meseca zabrinutost zbog prekomernih troškova zaštite Trampa i njegove porodice, ocenivši da je ispravno obratiti se federalnoj vladi za maksimalnu moguću nadoknadu tih troškova.

Tramp je najavio da će njegova supruga i sin ostati u Njujorku posle inauguracije kako bi 10-godišnji Baron mogao da tamo završi školovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: