"Ako Tramp ispuni obećanje - sjajna vest za nas"

Meksički milijarder Karlos Slim izjavio je da izbor Donalda Trampa za novog predsednika SAD može da bude dobra vest za Meksiko.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 02.12.2016.

08:11

Foto: Epa/Jorge Nunez

Slim je na panelu s bivšim gradonačelnikom Njujorka Majklom Blumbergom odbacio pesimistične priče o tome kako Trampovi tvrdokorni stavovi o imigraciji i slobodnoj trgovini mogu da uzdrmaju Meksiko.

Slim, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, rekao je da će ako Tramp ostvari svoje obećanje o širenju američke ekonomije, otvaranju više miliona novih radnih mesta i smanjenju poreza za srednju klasu, to biti "fantastično" za Meksiko, jer će to povećati potrošnju u SAD, prenosi AP.

On je takođe rekao da Trampovo obećanje o većim ulaganjima u infrastrukturu znači više poslova za Meksikance, jer nema dovoljno Amerikanaca koji bi to radili.

Slim smatra i da Trampova oštra retorika prema Meksiku treba da navede tu zemlju da se usredsredi na investiranje u vlastitu privredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: