Prodaju logo da naplate dug

Da bi realizovali potraživanje, poverioci sve češće pribegavaju očajničkim potezima.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

17:27

Prodaju logo da naplate dug
(Foto: Thinkstock.com)

Takav je svakako gest preduzeća "Kelekom" iz Zrenjanina, koje do svog novca pokušava da dođe prodajom reklamnog logotipa dužnika, brodogradilišta u Perlezu, pišu Večernje novosti.

Privredni sud iz Zrenjanina, u izvršnom predmetu poverioca "Kelekom" protiv dužnika "Šipjard Bomkes 4M" iz Perleza, za 21. decembar zakazao je drugu prodaju popisanih stvari. Pored nekoliko metalnih kontejnera, stepenica sa platformom i metalnim razvodom za vazduh, na javnom nadmetanju kupcima će biti ponuđen i reklamni natpis ovog brodogradilišta.

Reklama je dužine dva metra, od prohrom mermera, procenjene vrednosti 120.000 dinara. Pošto je reč o drugoj licitaciji, početna cena ne može biti niža od 30 odsto procenjene vrednosti.

Punomoćnik poverioca, advokat Milutin Milaković, objašnjava da je "Kelekom" samo jedna od mnogobrojnih firmi koja prodajom imovine posrnulog brodogradilišta pokušava da naplati svoje potraživanje.

"Ne znamo šta im je ostalo od imovine, šta sud i privatni izvršitelji nisu popisali! Svakako je neobično, ali prvi smo se setili da posegnemo za reklamnim panoom", kaže Milaković, uveren da će se naći kupac, mada mu nije jasno za šta će moći da se iskoristi.

"Šipjard Bomkes 4M" je u stečaju od 2013. godine, a sprovođenjem plana reorganizacije pokušava da se izvuče iz dubioze i oslobodi dugova koji se mere stotinama miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: