Ako bi Tramp da ih zazida, sami će ređati cigle

Ukoliko novoizabrani američki predsednik Donald Tramp poželi da održi svoje obećanje, meksička kompanija je spremna da podigne zid na južnoj granici SAD-a.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2016.

15:21

Ako bi Tramp da ih zazida, sami će ređati cigle
Foto: Thinkstock

Kako prenosi Rojters, meksička kompanija Chihuahua (GCC) je ponudila da uradi taj posao, ukoliko Tramp poželi da ispuni svoje predizborno obećanje koje će omogućiti zaštitu od imigranata.

“Ne možemo da budemo probirljivi”, rekao je izvršni direktor GCC-a Enrige Eskalante. “Mi smo važan proizvođač u toj oblasti i mi moramo da poštujemo naše klijente sa obe strane granice”, dodao je on.

Ova kompanija nalazi se na granici Teksasa i Nju Meksika, a jedna je od najvećih građevinskih kompanija u Meksiku. Oko 70 odsto svojih proizvoda prodaju upravo u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Pristajemo zbog biznisa, a Tramp je kandidat koji nije mnogo favorizovao industriju”, rekao je Eskalante.

Tokom svoje kampanje Tramp je obećao da će izgraditi “veliki, lep i snažan” zid koji će se prostirati na 2.000 milja preko granice između SAD I Meksika, kako bi se zaštitili od ilegalnih imigranata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: