Arapima ne ide: Počinju radikalne mere "na nebu"

Italijanska avio-kompanija Alitalija bi mogla ugasiti do 2.000 radnih mesta, jer se većinski akcionar Etihad ervejz zalaže za sveobuhvatne promene.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.11.2016.

17:53

Arapima ne ide: Počinju radikalne mere
Foto: Thinkstock

Etihad ervejz sprema promene kako bi preokrenuo sudbinu tog gubitaša, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Alitalija bi, takođe, mogla da prizemlji najmanje 20 aviona kako bi smanjila neprofitablne letove na domaćim i regionalnim rutama gde ima jaku konkurenciju u vidu niskotarifnih rivala i železnica velike brzine, prenosi Rojters.

"Italijanska avio-kompanija će verovatno i u naredne dve do tri godine biti u gubicima, čak i ako sprovede program otpuštanja šestine radne snage", tvrdi jedan neimenovani izvor.

Rukovodstvo Alitalije sada razmatra nekoliko opcija za povećanje prihoda, a među njima je i mogućnost otpuštanja između 700 i 2.000 radnika od ukupno 12.700.

Etihad je 2014. godine uložio 560 miliona evra u Alitaliju, u širem paketu pomoći toj avio-kompaniji u vrednosti od 1,76 milijardi evra i u nastojanju da proširi svoje prisustvo u Evropi. Tada je obećao da će se Alitalija vratiti na staze profitabilnosti do 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: