Robot razbio staklo i povredio posetioca sajma

Robot je na Međunarodnom sajmu tehnologije u Šenženu "izgubio kontrolu“, razbio staklo kabine i povredio jednog posetioca.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

10:39

Robot razbio staklo i povredio posetioca sajma
(Foto: Thinkstock.com)

Povređeni muškarac je završio u bolnici, a još se tačno ne zna kako je došlo do incidenta. Neki svedoci događaja kažu da je Fabo delovao prilično "samosvestan“, dok organizatori sajma tvrde da je u pitanju ljudska greška i da je radnik koji je bio zadužen za Faba pomešao dugme "napred“ i "nazad“.

Komanda je lansirala Faba u pravcu susednog štanda koji je bio od stakla. Robot je udario u kabinu, razbio staklo, a parčad stakla su povredila muškarca.

Na fotografijama koje koje kruže društvenim mrežama vidi se sredovečni čovek koga iznose na nosilima.

Organizatori su takođe rekli za tamošnje medije da je službenik pokušao da podigne robota, ali da je očigledno Fabo koji je težak 25 kilograma bio za njega pretežak.

Radnik je zbog toga navodi se, slučajno pritisnuo pogrešno dugme.

Odgovornost se sada prebacuje između kompanije i organizatora sajma.

Mali robot Fabo (na kineskom Debeljko) je inače edukativni robot za decu od 4 do 12 godina. Njegova cena je 1.900 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: