Ovo se nama neće dopasti: Rusi neće strane radnike

Rusija namerava da smanji broj radnika iz inostranstva, kaže vicepremijerka Rusije za socijalnu politiku Olga Golodec.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

09:52

Ovo se nama neće dopasti: Rusi neće strane radnike
(Foto: Thinkstock.com)

To će se posebno u regionima gde je nezaposlenost povećana, prenosi Sputnik.

Kako je rekla, korišćenje inostrane radne snage vodi ka izvlačenju kapitala iz zemlje, budući da većina radnika svoje plate prebacuju u svoje matične države.

Takođe, dodala je ona, dodatno opterećenje za ruski budžet predstavlja i socijalni aspekt, jer migranti u Rusiji koriste i bolnice i škole.

"Kada se analiziraju svi podaci ispostavlja se da su inostrani radnici veći teret za socijalni sistem Rusije, od koristi koju donose ruskoj ekonomiji“, kazala je Olga Golodec.

Ona je dodala da uprkos tome što poslodavci tvrde da Rusija nema dovoljno kvalitetne radne snage, Rusija mora da se vodi dugoročnim i strateškim ciljevima koji bi išli na dobrobit ruske ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: