Svet se trese, ruši li Tramp veliki sporazum?

Nije moguće da novi predsednik SAD Donald Tramp, uprkos pretnjama, poništi nuklearni sporazum Teherana i svetskih sila, kaže iranski predsednik Hasan Rohani.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2016.

08:38

Svet se trese, ruši li Tramp veliki sporazum?
Foto: Getty images

"Iran smatra da nuklearni sporazum nije zaključen sa jednom zemljom ili vladom, već da je odobren rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da ne postoji mogućnost da neka vlada pojedinačno može da ga promeni", rekao je Rohani svom kabinetu, prenela je iranska državna televizija.

Tramp je tokom predizborne kampanje govorio da je taj sporazum sa Iranom "katastrofalan" i da će kao prioritet postaviti njegovo poništavanje.

"SAD više nemaju kapacitet da stvore iranofobiju i konsenzus protiv Irana", naveo je Rohani, prenosi AFP.

Prema njegovim rečima, politika konstruktivnog angažovanja Irana prema svetu i činjenica da su ukinute međunarodne sankcije, postavila je iransku ekonomiju na put bez mogućnosti nazadovanja.

Iranski parlament je usvojio istorijski nuklearni sporazum postignut sa svetskim silama, čime je okončana debata o tom dokumentu i popločan put primeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: