Uveli šestočasovni radni dan, radnici oduševljeni

Mala prevodilačka firma "Translated By Us" iz Danske uvela je šestočasovni radni dan, odnosno tridesetočasovnu radnu nedelju za svoje zaposlene.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 08.11.2016.

09:52

Uveli šestočasovni radni dan, radnici oduševljeni
(Foto: Thinkstock.com)

Vlasnik firme koja ima samo četiri zaposlena, ali je u procesu širenja, Mads Blučer ističe da se ne radi o nekom "hipi-eksperimentu", već o vrlo hladnoj i proračunatoj odluci, jer se na taj način dobija "povećana produktivnost i efikasnije rukovođenje".

To potvrđuje i jedan od zaposlenih, koji konstatuje da sada "stigne da kontaktira s više mušterija tokom radnog dana", ali i da je "generalno bolje raspoložen u komunikaciji s njima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: