SAP: Sve veći prihod od klauda

Kompanija SAP objavila je rezultate za treći kvartal ove godine, koji pokazuju da u finansijskom rezultatu sve veći udeo ima prihod od klauda.

Svet

Izvor: B92

Petak, 04.11.2016.

12:53

SAP: Sve veći prihod od klauda
Foto: Gettyimages

Klaud rešenja su, kako se navodi u saopštenju, obuhvatala 14 odsto ukupnog prihoda SAP-a, koji u trećem tromesečju ove godine iznosi 5,37 milijardi evra, što je rast učešća od dva procentna poena u odnosu na isti period prošle godine.

Operativna dobit kompanije pala je za 9 odsto, sa 1,2 na 1,1 milijardu dolara kao posledica rasta troškova kompenzacije nakon snažnog rasta cene akcija u trećem kvartalu, naveo je SAP.

"U trećem kvartalu naši rezultati su bili u skladu sa trendom iz prethodnog perioda. Približavamo se svim targetima koje smo zadali početkom godine i analizirajući trenutnu situaciju uvereni smo da ćemo imati još jedan veoma uspešan četvrti kvartal", izjavio je finansijski direktor Luka Mucića, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: