Glavno tržište kiksiralo, sve cifre idu dole

Najveća pivara na svetu, belgijski AB Inbev, objavljuje da je niži profit u trećem tromesečju posledica slabijeg poslovanja u Brazilu, jednom od glavnih tržišta

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 28.10.2016.

14:50

Glavno tržište kiksiralo, sve cifre idu dole
Foto: Thinkstock

Zbog toga je srezana projekcije prihoda za 2016. godinu.

U tri meseca zaključno sa septembrom, neto dobit AB Inbeva je pala za 18,5 odsto na godišnjem nivou, na 1,4 milijarde dolara (1,3 milijarde evra), prenosi agencija Frans pres.

Profit pre kamata, poreza i deprecijacije je pao za dva odsto, na 4,0 milijarde dolara, dok je prodaja "skliznula" na 11,1 milijardi dolara, iako su svi brendovi, poput "korone", "stele artoa" i "badvajzera", zabeležili solidan rast prodaje.

Procenjivalo se da će Olimpijske igre u Rio de Žaneiru pružiti veliki podsticaj brazilskoj ekonomiji, ali je AB Inbev objavio da su "rezultati u Brazilu bili izuzetno slabi zbog pritiska na raspoložive prihode potrošača".

AB Inbev je, takođe, srezao procenu rasta prihoda za 2016. godinu.

Belgijska kompanija je ovog meseca proširila svoju lidersku poziciju na globalnom tržištu kupovinom rivalskog SAB Milera za 96,2 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: