Rekordna kazna Vodafonu - kako su varani korisnici

Britanija je kaznila Vodafon sa rekordnih 4,6 miliona funti (5,6 miliona dolara) zbog "ozbiljnih i neprekidnih" propusta prema korisnicima.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2016.

13:17

Rekordna kazna Vodafonu - kako su varani korisnici
Foto: Thinkstock

Među njima je i neažuriranje uplata kada klijenti dopunjuju kredite za mobilne telefone da bi mogli da obave poziv, javlja agencija Rojters.

Vodafon, drugi po veličini mobilni operater u svetu, takođe nije dovoljno brzo delovao na identifikovanju i rešavanju problema proisteklih usled prelaska na novi sistem naplate, ocenio je britanski telekomunikacioni regulator.

Oko 10.452 vlasnika mobilnih telefona koji koriste uslugu ovog telekomunikacionog diva "plaćanje u hodu" (pay-as-you-go) ukupno je izgubilo 150.000 funti u periodu od 17 meseci, od kraja 2013. godine do aprila 2015. godine, zbog grešaka Vodafona.

Iz kompanije su poručili da duboko žale zbog propusta u sistemu, i da su obeštetili najveći deo oštećenih korisnika.

Direktorka udruženja potrošača Ofkom, Lindzi Fusel, izjavila je da su Vodafonovi propusti bili "ozbiljni i neprihvatljivi" i da je novčana kazna, najveća koju je ikada izrekao regulator, poslala jasno upozorenje svim telekomunikacionim kompanijama, navodi britanska agencija.

Novi sistem naplate doveo je do oštrog rasta pritužbi klijenata na domaćem tržištu Vodafona, gde kompanija ima oko 19,5 miliona klijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: