Nagli pad u SAD, niko nije očekivao

Poverenje potrošača u SAD je u oktobru palo, posle rasta zabeleženog u prethodna dva meseca, pokazali su objavljeni podaci istraživačke kompanije Konferens bord

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2016.

08:26

Nagli pad u SAD, niko nije očekivao
Foto: Thinkstock

Indeks poverenja potrošača je u oktobru pao na 98,6 poena sa septembarskih 103,5 poena, navodi se u saopštenju Konferens borda, i dodaje da su analitičari očekivali pad na 100,8 poena, prenosi agencija Frans pres.

"Ocena aktuelnih uslova poslovanja i zapošljavanja je splasnula, dok je optimizam u pogledu kratkoročnih perspektiva u izvesnoj meri oslabio", izjavila je direktorka Konferens borda, Lin Franko.

"Ipak, očekivanja potrošača u pogledu perspektiva prihoda u narednim mesecima su relativno nepromenjena. Generalno gledano, vlada osećanje da će ekonomija nastaviti da beleži rast na srednji rok, ali skromnim tempom", dodala je Franko.

Procenat onih koji kažu da su poslovni uslovi "dobri" je blago smanjen sa 27,7 odsto na 26,2 odsto, dok je procenat onih koji kažu da su okolnosti "loše" porastao sa 15,8 odsto na 17,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: