Ako ste ih zaboravili, evo ih, i dalje prave novac

Prema istraživanju kompanije App Annie igra za mobile uređaje - Pokemon go je uprkos usponima i padovima i dalje vrlo dobar generator pravog novca.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

16:07

Ako ste ih zaboravili, evo ih, i dalje prave novac
(Foto: Getty images)

Otkako je Pokemon go "pušten" u javnost, njegova popularnost s vremena na vreme, opadala je, ali isto tako s vremena na vreme rasla. Nezavisno od toga, igra je do sada bila dobar generator pravog novca, a to potvrđuje i istraživanje kompanije App Annie.

Istraživanje je pokazalo kako je Pokemon Go igra oborila još jedan rekord-najbrže je prihodovala iznos od 600 miliona američkih dolara. App Annie navodi kako je navedeni iznos prikupljen za svega tri meseca.

Takvim tempom Pokemon go je srušio s trona i neke od najpopularnijih naslova poput Candy Crash Saga, Puzzle & Dragons i Clash of Clans. Naime, njima je do istog iznosa trebalo 200, 400, odnosno čak 500 dana.

Isti izveštaj navodi kako je tokom trećeg kvartala 45% provedenog vremena u igrama (podaci za SAD i Android platformu) bilo upravo na ime Pokemon go igre. Preostalih 55% podeljeno je između 19 drugih naslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: