To je bilo potrebno - posrednici "smekšali" Ruse

Moskva i Rijad konačno su našli zajednički jezik u izradi plana da se stabilizuje tržište nafte.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

10:27

To je bilo potrebno - posrednici
(Foto: Thinkstock.com)

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak sastao se s predstavnicima Sudijske Arabije i drugih velikih regionalnih proizvođača nafte u Rijadu. Razgovarali su o mogućim sredstvima kojima bi se stabilizovala cena nafte i čini se da je pao dogovor, pišu ruski mediji.

“Razgovarali smo o pitanjima koja su u vezi zamrzavanja proizvodnje u Rusiji i drugim zemljama koje se mogu uključiti u sličnu akciju”, rekao je Novak i dodao:

“Međutim, suviše je rano govoriti o konkretnim ciframa. Imamo vremena do 30. novembra, kada OPEK planira da objavi zajedničko rešenje.”

Mediji prenose da su se Novak i njegove sadijske kolege vratili sa sastanka s optimizmom.

“Saudijska Arabija je počela da igra važnu ulogu u koordiniranju između Rusije i OPEK-a”, rekao je saudijski ministar energetike Halid al Falih.

“Uspeli smo da dogovorimo okvire za ono što će se desiti u novembru”, rekao je.

Zemlje članice OPEK-a trebalo bi da 30. novembra u Beču razgovaraju o smanjenju proizvodnje nafte kako bi se cena nafte povećala ili bar ustalila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: