Samsung otkriva krivca za aferu sa Galaxy Note 7

Samsung je započeo s redovnom godišnjom procenom osoblja koja bi mogla da završi otpuštanjem 20 odsto radnika. Možda se proglase i krivca za nedavni skandal.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

10:03

Samsung otkriva krivca za aferu sa Galaxy Note 7
(Foto: Getty images)

Posebno pod lupom nalazi se lider mobilnog odeljenja Koh Dong Jin.

Južnokorejski mediji citiraju neimenovane izvore iz Samsunga, koji tvrde kako ta južnokorejska kompanija uskoro kreće u proces otpuštanja 20% svog izvršnog osoblja koje trenutno broji oko 1.000 zaposlenih.

Ova informacija stiže u vreme kada je Samsung započeo svoju redovnu godišnju procenu rada izvršnog osoblja, a u decembru bi na osnovu rezultata procene po običaju trebalo da dođe do nekih promena pozicija. Ove godine kriterijumi procene bi trebalo da budu mnogo stroži, posebno nakon skandala sa Galaksijem.

Otkaz bi tako trebalo da dobije oko 200 radnika, a pored Koha, posmatraju se i njegovi pomoćnici.

Ostaje da se vidi da li će čelnici kompanije upravo njih smatrati odgovornima za promašaje oko dolaska Galaxy Note 7 na tržište.

Inače, Koh je na poziciju lidera mobilnog odeljenja došao pre nepunih godinu dana i smatra se jednim od najzaslužnijih osoba u firmi za sam nastanak Galaxy S i Galaxy Note serija uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: