Čini se da Amazon ima zanimljive planove za Evropu

Izgleda da internet gigant Amazon želi u Evropi da ponudi internet usluge.

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

12:46

Čini se da Amazon ima zanimljive planove za Evropu
(Foto: Getty images)

Portal The Information, navodeći neimenovani izvor, napominje da Amazon nema nameru da gradi sopstvenu infrastrukturu nego želi da zakupi pristup mreži od postojećih internet provajdera.

Kako ističe portal, u nekim delovima Evrope, poput recimo Velike Britanije, širokopojasni internet provajderi moraju svojim konkurentima da omoguće pristup mreži. Takva situacija je u i Nemačkoj, gde najveći internent provajder Dojče Telekom daje pristup provajderima United Internet i Vodafone, a slično važi i za Hrvatsku.

Kako zakoni u SAD takvu praksu ne propisuju, u ovom trenutku nije moguće istu uslugu lansirati na američkom tržištu.

Amazon bi na ovaj način mogao da upotpuni svoj Prime paket usluga u Evropi, nudeći ono što nude i druge kompanije koje imaju kablovsku TV i internet usluge, čime bi Amazon Prime Video postao mnogo zanimljiviji evropskim korisnicima.

Usluga bi bila dostupna korisnicima Amazon Prime loyality programa, odnosno uključena u paket usluga za koju Prime korisnici plaćaju godišnju pretplatu od 99 dolara, i ostvaruju niz pogodnosti, od popusta na proizvode na Amazonov e-commerce platformu, besplatne i brze dostave, pristupa striming servisu Amazon Prime Video i tome slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: