Britanci, ništa nije prošlo: I Nestle diže cene

Proizvođač kitketa, neskafe i desetina drugih proizvoda, kompanija Nestle, najavila je poskupljenje posle pada vrednosti funte u Britaniji.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

15:35

Britanci, ništa nije prošlo: I Nestle diže cene
Foto: Tanjug/AP

U velikom ratu cenama posle Bregzita mogla bi da se bije nova bitka. Jer nakon što je Unilever digao cene, sada to isto preti da uradi i Nestle.

Podsetimo, zbog Unilevera Tesko je u Velikoj Britaniji obustavio prodaju nekoliko desetina proizvoda tog brenda. Šta će biti s Nestleom videćemo.

Šef kompanije Pavle Bulke rekao je da švajcarski prehrambeni div razmatra "sve opcije", uključujući i poskupljenja, jer je pod pritiskom zbog rasta cena.

Iz kompanije Nestle takođe poručuju da će razmotriti svoje investicije u Britaniji zbog Bregzita i da će sačekati ishod konačnih pregovora kako bi se odlučili da li da smanje ulaganja.

“Prvo neka se spusti prašina”, rekao je Bulke na konferenciji za novinare.

Švajcarski gigant morao je da smanji prognozu rasta na 3, 5 odsto sa 4, 2. A akcije su nakon ovih vesti pale 1, 5 odsto.

Zbog rasta troškova sirovina, Nestle je sve više u nevolji. Već je bio primoran da poveća cene u Brazilu, što je bio potez koji je odbio mnoge kupce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: