Milijarderi prodaju - Rusi kupuju i pišu istoriju

Indijski milijarderi, braća Ruija, prodaju 98-procentni vlasnički udeo u rafineriji nafte Esar ojl za 13 milijardi dolara, izveštava Blumberg.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

11:52

Milijarderi prodaju - Rusi kupuju i pišu istoriju
Foto: Thinkstock

Rafineriju kupuje najveća ruska naftna kompanija Rosnjeft i konzorcijum koji čine preduzeća Trafigura i Junajted kepital partners.

Esar grupa će prodati po 49 odsto udela Rosnjeftu i navedenom konzorcijumu u preduzeću Esar ojl, čija je vrednost procenjena na 728 milijardi rupija (10,9 milijardi dolara), naveo je indijski konglomerat u saopštenju.

Sporazum se odnosi na drugu najveću indijsku rafineriju u Vadinaru, a dodatne dve milijarde dolara će biti plaćeno za lučki terminal i elektranu koja će snabdevati strujom rafineriju, kao i za mrežu od oko 2.700 pumpi.

Transakcija, koja će u celosti biti u gotovini, pomoći će Esar grupi, koja se takođe bavi čeličanama i lukama, da smanji dug za više od 50 odsto, izjavio je Prašant Ruija novinarima u gradu Goa, u Indiji.

Sva odobrenja se očekuju do kraja ove godine, a većina sredstava će otići na izmirivanje duga, rekao je Ruija.

Ovo će biti najveće pojedinačno strano ulaganje u Indiji, navodi Blumberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: