Šta to podiže svetske berze?

Akcije na svetskim berzama su u porastu u očekivanju podataka o rastu kineske privrede u trećem tromesečju i poslednje predsedničke debate u SAD.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 18.10.2016.

18:53

Šta to podiže svetske berze?
Foto: Getty images

Rast su podstakli i ohrabrujući podaci o zaradama.

Na Vol stritu su investitori pozdravili dobre izveštaje o zaradama Netfliksa (Netflix), Junajtidhelt grup (UnitedHealth Group) i drugih kompanija, a rast predvode zdravstveni i tehnološki sektor.

Industrijski indeks Dau Džons porastao je za 0,5 odsto, indeks Standard end Pur 500 za 0,5 odsto, a tehnološki Nasdak za 1,2 odsto.

Evropske berze zabeleže su dobitke - nemački Daks porastao je za za 1,2 odsto, francuski KAK-40 za 1,3 odsto, a britanski FTSE 0,8 odsto.

U Aziji je južnokorejski Kospi porastao 0,6 odsto, hongkongški Hang Seng 1,6 odsto, šangajski kompozitni indeks 1,4 odsto, a japanski Nikei 225 0,4 odsto.

Akcije Netfliksa su skočile 19,1 odsto pošto je ta kompanija saopštila da je imala zaradu daleko veću od očekivanja analitičara. Netfliks je naveo da je u SAD i inostranstvu povećao broj pretplatnika na svoj servis za striming video sadržaja.

Najveća američka kompanija za zdravstveno osiguranje Junajtidhelt grup imala je rast akcija od sedam odsto pošto je njen profit povećan za 23 odsto na skoro dve milijarde dolara.

Cene nafte su bez većih promena - referentna američka sirova nafte je poskupela 0,2 odsto na 50,06 dolara za barel, dok je cena nafte Brent pala za 0,1 odsto na 51,48 dolara za barel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: