Džek Ma: Otkrivam vam, zaposliću 100 miliona ljudi

Džek Ma, osnivač Alibabe, otkrio je svoj ambiciozni plan za otvaranje 100 miliona radnih mesta u narednih dvadeset godina.

Svet

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

13:17

Džek Ma: Otkrivam vam, zaposliću 100 miliona ljudi
(Foto: Getty images)

“Alibaba je kompanija koja želi da pomogne u rešavanju socijalnih problema. Za 20 godina, nadamo se da ćemo imati dve milijarde potrošača širom sveta, da ćemo ojačati poslovanje, povećati profit i da ćemo stvoriti 100 miliona radnih mesta”, napisao je Ma u godišnjem pismu akcionarima.

Ma očekuje još tri decenije u kojima će vladati tehnološke promene. Te promene će, kaže, podrazumevati transformaciju tradicionalnih trgovaca.

“Kroz istoriju, tehnološki napredak je išao sličnim putem: 20 godina tehnološkog prekida, zatim 30 godina daljih brzih promena...”, navodi u pismu.

Alibaba želi da pozove trgovce da se pridruže sistemu i tako umreže prodajne platforme, reklamne alate i sl.ično

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: