Samsung: Dovoljno kapitala da apsorbujemo šok

Kompanija "Samsung elektronik" saopštila je da će povlačenje telefona "Galaksi nout 7" koštati oko tri milijarde dolara tokom tekućeg i narednog kvartala.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 14.10.2016.

08:42

Samsung: Dovoljno kapitala da apsorbujemo šok
Foto: Gettyimages

To, kako navode, ukupan trošak povećava na 5,3 milijarde dolara.

Samsung je ranije ove nedelje već smanjio planiranu dobit za 2,3 milijarde dolara, iznos koji može da ugrozi celokupan poslovni dobitak. U tu sumu nisu uračunati troškovi prvog povlačenja pametnog telefona "Galaksi nout 7", navodi agencija AP.

Najveći proizvođač pametnih telefona na svetu ima dovoljno kapitala da apsorbuje šok koji je usledio posle povlačenje telefona.

Menadžment procenjuje da će generisati prihod od 4,6 milijarde dolara operativnog prihoda u trećem kvartalu ove godine.

Analitičari prognoziraju da se najveći profit može očekivati od Samsungovih kompanija koje proizvode napredne ekrane i poluprovodnike.

Rukovodstvo kompanije je najavio da će napraviti značajne promene u procesima osiguravanja kvaliteta.

Južnokorejska kompanija Samsung saopštila je da trajno prekida proizvodnju pametnog telefona "Galaksi Note 7" zbog bezbednosti kupaca.

Samsung je počeo da povlači taj model telefona pošto su se neki od njih zapalili tokom punjenja, verovatno zbog problema s litijumskom baterijom.

Kupci su mogli da zamene telefone za nove, ali je bilo slučajeva da su se ti novi zapalili, zbog čega je Samsung saopštio da u celini prekida prodaju tog modela.

Vlasti u SAD i Južnoj Koreji istražuju zašto su se zapalili i zamenski telefoni "Note 7" s bezbednijim baterijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: