Samsung skočio uprkos opozivu

Južnokorejski Samsung očekuje kvartalno povećanje operativnog profita od 5,5 odsto, uprkos tome što je suočena sa povlačenjem svojih smartfona širom sveta.

Svet

Izvor: B92

Petak, 07.10.2016.

12:28

Samsung skočio uprkos opozivu
Foto: Gettyimages

Samsung je suočen i sa nastojanjima akcionara da podele taj porodični konglomerat.

U proceni profita koja nadmašuje projekcije analitičara, Samsung je naveo da će profit iz poslovanja u periodu jul-septembar iznositi 7.800 milijardi vona (7,0 milijardi dolara), u odnosu na 7.390 milijardi vona iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija Frans pres.

Najnovije procene su niže od profita od 8.100 milijardi vona koliko je Samsung zaradio u drugom tromesečju.

Najveći svetski proizvođač smartfona je u poslednje vreme suočen sa turbulencijama, budući da je samo nekoliko nedelja po lansiranju novog smartfona "Galaxy Note 7" bio primoran početkom septembra da opozove 2,5 miliona uređaja širom sveta zbog prijavljenih slučajeva samozapaljenja baterije tokom punjenja.

"Note 7" je trebalo da podstakne rast Samsunga u ovoj godini, čiji profit u poslednje vreme stagnira, ocenjuje francuska agencija.

Analitičari su prognozirali da će troškovi opoziva iznositi između 1,0 i 2,0 milijarde dolara.

Posle najnovijeg saopštenja, akcije Samsunga su uzletele za čak 1,2 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: