Tviter se nudi: Požurite, kupite nas do novembra

Društvena mreža Tviter poručila je potencijalnim kupcima da pokušava da zaključi pregovore o svojoj prodaji do objave poslovnih rezultata za treće tromesečje.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2016.

15:11

Tviter se nudi: Požurite, kupite nas do novembra
(Foto: Getty images)

Objava je planirana za 27. oktobar, navode osobe upoznate sa tim slučajem, kako bi se što pre akcionarima i zaposlenima razjasnila budućnost te kompanije.

To vremensko razdoblje za prodaju izuzetno je ambiciozno u kontekstu vremenskog trajanja većine spajanja i akvizicija, s obzirom da su u Tviteru počeli da razmišljaju o prodaji tek prošlog meseca. To je najjasniji znak da izvršni direktor Džek Darsi želi što pre akcionarima i zaposlenima da razjasni budućnost kompanije.

Obavezujuće ponude o kupovini trebalo bui da pristignu u sledeće dve nedelje, a Tviter je već smanjio područje potencijalnih kupaca, kazali su ove nedelje izvori.

Nije izvesno da će taj proces rezultirati prodajom, upozorili su izvori koji žele da ostanu anonimni.

Tviter je izlistan na berzi u novembru 2013. godine uz cenu od 26 dolara po deonici. Cene akcija porasle su iznad 74 dolara samo mesec dana nakon prve inicijalne ponude akcija, ali se otad nalaze u stalnoj silaznoj putanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: