Erdogan napada: Amerikanci sve rade za 5 centi

Odluka američke bonitetne agencije Mudis da snizi kreditni rejting Turske na status "smeća" je politički motivisana, zbog čega je niko ne uzima za ozbiljno.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2016.

13:54

Erdogan napada: Amerikanci sve rade za 5 centi
Foto: Thinkstock

To je izjavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je, takođe, rekao da Turska zaslužuje privredni rast koji nije manji od 5 odsto, a koji je, kako je dodao, ostvariv u tekućoj godini, prenosi agencija Rojters.

"Snizite kreditni rejting Turske koliko god želite", izjavio je Erdogan, aludirajući na prošlonedeljno Mudisovo obaranje rejtinga Turske zbog političke krize u toj zemlji i nepredvidivosti, prenosi agencija Frans pres.

"Stavite tri do pet centi dodatnog novca u njihove džepove i dobićete rejting koji želite. Oni tako posluju. Poznato nam je gde dobijaju instrukcije, a mi ćemo uvek govoriti istinu", izjavio je Erdogan.

I turski vicepremijer Numan Kurtulmus kritikovao je odluku bonitetne agencije Mudis da snizi kreditni rejting Turske na status "smeća", nazivajući takvu odluku izdajničkim pokušajem ugrožavanja turske ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: