Vol strit iz plusa skliznuo u crveno

Akcije na Vol stritu su u blagom padu, s gubicima među zdravstvenim i telefonskim kompanijama.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

19:12

Vol strit iz plusa skliznuo u crveno
Foto: Thinkstock

Vol strit je trgovanje krenuo u plusu, pošto su prethodno u Evropi zabeleženi dobici, ali je posle skliznuo u crveno.

Pored energetskih kompanija danas je porasla vrednost proizvođača piva Inbeva i Molson Korsa pošto su akcionari SABMilera odobrili ugovor u vrednosti od 103 milijarde dolara za spajanje Inbeva i SABMilera.

Industrijski indeks Dau Džons u padu je od 0,1 odsto, a indeks Standard end Pur 500 i tehnološki Nasdak od 0,2 odsto.

Na evropskim berzama indeksi su porasli - nemački Daks je ojačao 0,7 odsto, francuski KAK-40 0,8 odsto, dok je londonski FTSE 100 dobio 0,6 odsto.

U Aziji su indeksi završili u padu - tokijski Nikei 225 izgubio je 1,3 odsto a Šangajski kompozitni indeks 0,3 odsto dok je Hang Seng u Hongkongu ostao na nivou iz prethodnog dana. Porastao je samo seulski Kospi, za 0,9 odsto.

Cene nafta su u porastu posle spekulacija da bi do kraja godine OPEK mogao odlučiti o zamrzavanju proizvodnje nafte - referentna američka sirova nafte je porasla za 2,4 odsto na 45,7 dolara za barel, dok je cena nafte Brent porasla za 2,7 odsto na 47,2 dolara za barel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: