"Golfovi" stari 5 dana po 21.000$ ali nisu obični

Tri identična automobila koje je koristio papa Franja za vreme posete Poljskoj Katolička crkva je dala na aukcijsku prodaju.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2016.

08:26

Foto: Gettyimages

Prihodi od prodaje su namenjeni pomoći sirijskim izbeglicama.

Papu Franju su tokom posete vozili u tri teget "golfa", sa registracijskim tablicama K1 PAPA, K2 PAPA i K3 PAPA, prenosi AP.

Kancelarija Karitasa u Krakovu navodi da svaki auto vredi po 80.000 zlota (21.000 dolara), da su korišćeni samo pet dana (koliko je papa bio u poseti Krakovu) i da će biti prodati na aukciji koja počinje 9. oktobra onome ko najviše ponudi.

Karitas je saopštio da su sredstva od prodaje namenjena finansiranju mobilne klinike za Sirijce u Libanu i za brigu o starijim osobama sa posebnim potrebama u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: