Odgovor banke na usporavanje - brz i žestok

Banka "Goldman Saks" ukida skoro 30 odsto radnih mesta od ukupno 300 pozicija u sektoru investicionog bankarstva u Aziji izvan Japana.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

09:44

Odgovor banke na usporavanje - brz i žestok
Foto: Thinkstock

To je odgovor na usporavanje aktivnosti u regionu, rekla su dva izvora upoznata sa situacijom za agenciju Rojters.

Banka sa Volstrita smanjuje broj bankara koji rade na spajanjima i preuzimanjima (M&A), kao i broj zaposlenih na tržištima akcija i dugova, naveli su izvori. U Aziji će "Goldman Saks" ostaviti nešto više od 200 bankara.

Većina radnih mesta će biti verovatno zadržana u Hong Kongu, Singapuru i Kini, gde se nalaze "Goldmanove" glavne azijske kancelarije, prema Rojtersovim izvorima, koji tvrde da je proces već u toku.

Portparol "Goldman Saksa" je odbio da komentariše informaciju.

Kompanija, čiji su prihodi od investicionog bankarstva pali za 11 odsto, na 1,79 milijardi dolara u drugom tromesečju, pogodjena je sumornim poslovnim ambijentom u celoj Aziji, navodi britanska kompanija.

Ukupna vrednost M&A ugovora širom azijsko-pacifičkog regiona srozala se na 572,9 milijardi dolara do sada u ovoj godini, sa 745,7 milijardi dolara iz istog perioda 2015, prema podacima "Tomson Rojtersa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: