Loše vesti: Bitka za London neizvesna

Optimizam britanskog sektora finansijskih usluga pao je treći kvartal uzastopno, što je najduži period pada od globalne finansijske krize 2009. godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2016.

09:12

Loše vesti: Bitka za London neizvesna
Foto: Thinkstock

Istraživanje o finansijskim uslugama kompanije CBI i revizorsko-konultantske kuće Prajsvoterhaus Kuper (PwC), koje je obuhvatilo 115 kompanija, pokazuje da je finansijske kuće, stambene štedionice i investicione grupacije zahvatio najoštriji pad optimizma zbog neizvesnosti posle glasanja za izlazak Britanije iz Evropske unije.

Rezultati su utoliko važniji, ukoliko se ima u vidu stepen zavisnosti britanske ekonomije od finansijskih usluga - oko dva miliona ljudi širom Velike Britanije je direktno ili indirektno zaposleno u sektoru finansijskih usluga, navodi američka agencija.

Endrju Kejl, vođa odseka za britanske finansijske usluge u konsultantskoj firmi PwC, navodi da je zabrinutost posledica "domino efekta koji na ljude, produktivnost i poziciju ima bitka koja se vodi za očivanje Londona kao finansijskog centra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: