Džim O'Nil dao ostavku u Ministarstvu finansija

Visoki britanski finansijski funkcioner DŽim O'Nil, podneo je ostavku na svoju funkciju u Ministarstvu finansija, saopštila je vlada u Londonu.

Svet

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

15:28

Džim O'Nil dao ostavku u Ministarstvu finansija
Foto: Thinkstock

On je poznat i kao bivši glavni ekonomista investicione banke "Goldman Saks".

O`Nil je član Gornjeg doma parlamenta a radio je u Ministarstvu finansija kao državni sekretar zadužen za komercijalne poslove, za infrastrukturnu politiku i promovisanje Britanije kao izvora direktnih stranih ulaganja, izveštava agencija Rojters.

Fajnenšel Tajms je u julu pisao da bi O`Nil mogao da da ostavku na funkciju u Ministarstvu finansija zbog pristupa nove premijerke Tereze Mej prema kineskim ulaganjima, koji je bio, kako navodi britanska agencija, manje gostoljubiv od pristupa njenog prethodnika Dejvida Kamerona.

Jedno od područja na kojima je O`Nil radio je bio projekat "Northern Powerhouse" za unapređenje infrastrukture u severnoj Engleskoj, koji je bio namenjen privlačenju investicija iz Kine.

U pismu u kome obaveštava Mejovu o ostavci, O'Nil je naveo da su razlozi za jačanje globalnih trgovinskih veza jači nego ikad, kao i da su razlozi da ovaj projekat bude "u srcu britanske ekonomske politike još jači posle referenduma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: