200.000 u Londonu videlo "BG na vodi"

Više od stotinu zvanica iz Velike Britanije prisustvovalo je predstavljanju master plana "Beograda na vodi" u prestižnoj londonskoj robnoj kući Herods.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 23.09.2016.

12:05

200.000 u Londonu videlo
Foto: Beograd na vodi

Maketu "Belgrade Waterfronta", koja je izložena u "Herodsu", od kraja jula videlo je više od 200.000 posetilaca. Na predstavljanju master plana, u sredu, prisutne je pozdravio ambasador Srbije u Londonu Ognjen Pribićević.

"Beograd je kulturno i gastronomsko sedište jugoistočne Evrope, a silaskom na reku postaće jedan od najlepših gradova u okruženju", rekao je Pribićević.

Ser Pol Džadž (Paul Judge), predsednik Britansko-srpske privredne komore, izjavio je povodom ovog događaja, da britanske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru destinaciju za investicije.

"'Beograd na vodi' otvara nove poslovne mogućnosti, ali je istovremeno i mesto za život koje nudi najbolje od Beograda i Srbije. Ponosni smo što smo deo ove prezentacije, koja doprinosi još boljoj poslovnoj saradnji Srbije i Velike Britanije", naveo je Džadž.

Zvanice su imale priliku da saznaju više o novom kompleksu na obali Save, o njegovim turističkim potencijalima i o svemu što nudi projekat koji će promeniti izgled Beograda.

Gosti su čuli i detaljne informacije o pogodnostima stanovanja u BW Residences, prvoj stambenoj zgradi, čija će izgradnja biti završena 2018. godine.

Nakon završetka izgradnje, "Beograd na vodi" postaće dom za 14.000 ljudi, generisaće 20.000 radnih mesta i biti jak pokretač društvenog i ekonomskog razvoja Beograda.

"Beograd na vodi" predstavlja novu gradsku celinu duž Save u Beogradu. Prostirući se na površini od oko milion kvadratnih metara i sa ukupnom gradjevinskom površinom od 1,8 miliona kvadratnih metara, "Belgrade Waterfront" je moderan grad unutar grada, koji gradi kompanija "Eagle Hills".

Sadržaće stambene prostore i kancelarije, tržni centar sa vrhunskim svetskim brendovima, hotele različitih kategorija, obrazovne ustanove, moderne zdravstvene službe i niz atraktivnih zabavnih sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: