Bajden priznao kapitulaciju: Šanse manje nego ikad

Potpredsednik SAD Džo Bajden smatra da su šanse da američki Kongres, pre dolaska naredne administracije u januaru, odobri sporazum o TPP - manje nego ikad.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.09.2016.

11:36

Bajden priznao kapitulaciju: Šanse manje nego ikad
Foto: Thinkstock

Bajden je, na sednici Saveta za inostrane odnose u Njujorku, rekao da je kratko zasedanje Kongresa posle predsedničkih izbora 8. novembra jedina realna prilika za usvajanje sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu, prenosi agencija Rojters.

Pomenuti sveobuhvatni trgovinski sporazum je zauzimao centralno mesto u spoljnoj politici predsednika Baraka Obame i imao je veliku podršku američkih poslovnih interesa.

TPP je, međutim, naišao na oštre kritike kako republikanskog, tako i demokratskog kandidata za novog američkog predsednika, koji su trgovinske sporazume okrivili za gubitak radnih mesta u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: