Dobili posao vredan 2 mlrd $

Američki industrijski konglomerat Dženeral elektrik dobio je porudžbinu vrednu 1,9 milijardi dolara za opremanje britanske nuklearne elektrane Hinkli poing.

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

16:12

Dobili posao vredan 2 mlrd $
Foto: Freeimages.com

Treba da opremi elektranu parnim turbinama, generatorima i ostalom opremom, prenosi agencija Rojters.

Odobravanjem projekta Hinkli point vlada u Londonu je utrla put Dženeral elektriku za početak gradnje dve parne turbine "arabel" od 1.770 megavata i generatora koji mogu da napajaju strujom šest miliona domaćinstava i da podmiruju oko sedam odsto britanskih potreba za električnom energijom u narednih 60 godina, saopštio je danas Dženeral elektrik.

Ta postrojenja će zameniti stara, koja su kao izvor energije koristila ugalj, navode iz američke kompanije.

Britanska vlada odobrila je juče projekat nuklearne elektrane Hinkli point C, vredan 24 milijarde evra, nakon što ga je u julu stavila na čekanje.

Dženeral elektrik je već odradio pripremne inženjerske poslove na projektu gradnje jedne od najvećih nuklearnih elektrana u svetu.

Američka industrijska kompanija osigurala je ugovor i potrebne kapacitete nakon što je prošle godine kupila poslovanje s opremom za proizvodnju energije od francuskog Alstoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: