Putin u kontroli na Krimu: Rekao sam "hitno"

Ruski predsednik Vladimir Putin je posetio gradilište ogromnog mosta koji treba da poveže anektirano poluostrvo Krim s Rusijom.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.09.2016.

19:13

Putin u kontroli na Krimu: Rekao sam
Foto: Getty images

Putin koji je bio u krimskom gradu Kerču posetio je gradilište mosta koj bi trebalo da bude dugačak 19 kilometara, preko Kerčkog moreuza, i da bude otvoren u decembru 2018. Kerčki moreuz spaja Azovsko i Crno more.

Posle pripajanja Krima u martu 2014. Rusija je počela da popravlja puteve i energetske objekte tog poluostrva na Crnom moru.

To je postalo hitnije kada su ukrajinske vlasti prošle godine zabranile ulaz svog komercijalnog saobraćaja na Krim sa ukrajinske teritorije.

Rusija je takođe postavila podmorske elektr-kablove do Krima da bi prekinula zavisnost tog poluostrva od Ukrajine što se posebno pokazalo prošle godine kada je Krim bio bez struje jer su antiruski demonstranti u Ukrajini prekinuli snabdevanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: