Kreće rasprodaja kao u Grčkoj: Aerodromi, luke,...

Brazilske vlasti su najavile niz aukcija i tendera s ciljem privatizacije infrastrukture u nastojanju novog predsednika Mišela Temera da oživi ekonomiju.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.09.2016.

08:42

Kreće rasprodaja kao u Grčkoj: Aerodromi, luke,...
Foto: Thinkstock

Novim programom se predviđa prodaja četiri aerodroma i dva lučka terminala, kao i raspisivanje tendera za ukupno 25 projekata u saobraćajnom i rudarskom sektoru, prenosi agencija Frans pres.

"Osnovni cilj ovog programa je privredni rast zemlje, ali i otvaranje novih radnih mesta. Država ne može sve sama", izjavio je Temer u Braziliji.

Temer je 31. avgusta položio zakletvu, samo nekoliko sati pošto je Senat opozvao bivšu predsednicu Dilmu Rusef zbog kršenja budžetskih propisa i malverzacija, čime je okoncana višemesecna politička kriza koja je paralisala Brazil.

Aktuelni predsednik je obećao da će reformama u oblasti radnog zakonodavstva i penzionog sistema vratiti Brazil na pravi put, kao i da će sniziti budžetski deficit i da će vlada imati manju ulogu u ekonomiji.

Brazilske vlasti su, takođe, najavile održavanje aukcije za prodaju licenci za istraživanje nafte i gasa, a država planira i privatizaciju šest dobavljača električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: