Lukavi Kinezi: Već unovčavaju Putinov poklon

Nakon što je Putin u Kinu odneo ruski sladoled, Kinezi nisu mnogo čekali, već su od ovog gesta napravili i biznis.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

08:39

Lukavi Kinezi: Već unovčavaju Putinov poklon
Foto: Tanjug/AP

O tome svedoči i fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama na kojoj se vidi mali kombi sa reklamom za sladoled na kojoj je fotografija predsednika Rusije.

"Sladoled koji je doneo Putin. Lukavi Kinezi odmah su krenuli sa biznisom nakon Samita G20", napisao je na svom tviter nalogu novinar "Komsomoljske pravde" Dmitrij Smirnov.

Podsetimo, Putin je kineskom predsedniku poklon uručio kada su se sastali u zvaničnoj vladinoj gostinskoj kući u gradu Hangdžu na istoku Kine, na marginama samita G20 koji se tamo održava, javlja AFP.

"Obećao sam da ću vam ovo doneti. Doneo sam vam celu kutiju sladoleda", rekao je ruski predsednik, ne precizirajući kog je ukusa njegov ledeni poklon.

Si je zahvalio Putinu na ljubaznom gestu, dodavši da je zavoleo ruski sladoled tokom svojih mnogobrojnih zvaničnih poseta Moskvi.

"Svaki put kada dođem u Rusiju, zamolim da mi kupe ruski sladoled. Kasnije ga jedem kod kuće", rekao je kineski predsednik, navodi francuska agencija, pozivajući se na komentare ruske delegacije.

"Vi imate najbolji šlag, zato je vaš sladoled izuzetno ukusan. Veoma mi se dopada", istakao je ji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: