Lagao je u CV da svira klavir, nije dobro prošlo

Nikad, ali nikada ne treba stavljati netačne informacije u CV. Ne treba čak izmišljati ni veštine koje nemaju veze s poslom, jer to može da vam se obije o glavu

Svet

Izvor: B92, 24sata

Subota, 10.09.2016.

14:22

Lagao je u CV da svira klavir, nije dobro prošlo
(Foto: Thinkstock.com)

Upravo se to desilo prijatelju jednog tviteraša i sada korisnici ove društvene mreže pokušavaju da izglade situaciju.

Kako piše @Shimz_Afc njegov prijatelj je kako bi ulepšao CV napisao da zna da svira klavir, iako to nije potrebno za njegov posao. Međutim, kada je došao na razgovor, poslodavac ga je pozvao da se pridruži bendu direktora na svirci u petak.

Tako ga je bespotrebna laž dovela u neprijatnu situaciju, a tviteraše je dobro nasmejala. No, Džejverovom prijatelju nije bilo do šale. Kako je napisao, ovaj je guglao najbezbolnije načine da sami sebi polomite prste. Tada su tviterašu odlučili da se uozbilje i ponude rešenje.

Jedno je bilo da se vadi na to kako je imao traume od javnog nastupa, pa ne može da svira pred publikom.

Bilo je onih koji su mu govorili da stavi lažni gips ili izmisli bilo koju bolest, pa ostane kod kuće. Na kraju je odlučio da njegov izgovor bude sindrom karpalnog kanala, koji izaziva jake bolove i slabljenje mišića u predelu šake.

On je uspeo da se spasi, a vi sledeći put dobro razmislite kada nešto lažete u CV, posebno ako za to nema potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: